Έργα των φοιτητών του ΑΠΘ εκτίθενται στο “Αβέρωφ”

 

Έργα των φοιτητών του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ εκτίθενται στους χώρους του Θωρηκτού «Γεώργιος Αβέρωφ» στη Θεσσαλονίκη.

Τα έργα των φοιτητών του ΑΠΘ έχουν δημιουργηθεί με όλες τις τεχνικές και τεχνοτροπίες των εικαστικών τεχνών και έχουν ως θέμα το θρυλικό πολεμικό πλοίο-σύμβολο «Γεώργιος Αβέρωφ».

 

«Είναι φανερό ότι οι φοιτητές κατόρθωσαν, με αυτή τη συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό, να εμπνευστούν καλλιτεχνικά από την ιστορία του Γεώργιος Αβέρωφ και των πληρωμάτων του, διαχρονικά.

Η Σχολή Καλών Τεχνών, με την έκθεση αυτή, ‘αισθάνθηκε’ τη φιλοξενία του Πολεμικού Ναυτικού στον ιδιαίτερα φορτισμένο ιστορικά χώρο του Γεώργιος Αβέρωφ, ελπίζοντας ότι στο μέλλον θα υπάρξουν και άλλες τέτοιες συνέργειες» αναφέρει ο Κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, Καθηγητής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Ξενοφών Σαχίνης.

Ο κατάπλους και ο ελλιμενισμός του ιστορικού πλοίου στη Θεσσαλονίκη προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα συνεργασίας, με σκοπό τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης των αγώνων της Ελλάδας και ιδιαίτερα του Ναυτικού της.

Η έκθεση θα διαρκέσει όσο και η παρουσία του Θωρηκτού «Γεώργιος Αβέρωφ» στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή:iefimerida.gr