30 πορτρέτα εμβληματικών προσωπικοτήτων του Χόλιγουντ που έμειναν στην ιστορία

Τα τελευταία 50 χρόνια, ο φωτογράφος Douglas Kirkland κατάφερνε να ανακαλύψει νέες οπτικές γωνίες στα πιο γνωστά πρόσωπα του κόσμου. Και σε στιγμές που απείχαν από τη δημοσιότητα

Τα τελευταία 50 χρόνια, ο φωτογράφος Douglas Kirkland κατάφερνε να ανακαλύψει νέες οπτικές γωνίες στα πιο γνωστά πρόσωπα του κόσμου. Και σε στιγμές που απείχαν από τη δημοσιότητα. Για παράδειγμα η Elizabeth Taylor  συμφώνησε να τον αφήσει να την φωτογραφήσει μετά από μια παρατεταμένη αποχή από την δημοσιότητα.

Ο Douglas Kirkland γεννήθηκε το 1934 στο Fort Erie του Οντάριο. Στην ηλικία των είκοσι τεσσάρων ετών, προσλήφθηκε ως φωτογράφος στο περιοδικό Look και έγινε διάσημος για τις φωτογραφίες της Marilyn Monroe που τράβηξε το 1961 για την έκδοση των 25 χρόνων του Look. Αργότερα βρέθηκε ανάμεσα στο προσωπικό του περιοδικού Life.

Στον φακό του πόζαραν αξιοσημείωτα πρόσωπα από τον σπουδαίο πρωτοπόρο της φωτογραφίας Man Rayκαι τον φωτογράφο / ζωγράφο Jacques Henri Lartigueμέχρι τον  Stephen Hawking. Οι προσωπικότητες που έχει φωτογραφίσει περιλαμβάνουν τους Mick Jagger, Sting, Bjork, Arnold Schwarzenegger, Morgan Freeman, Orson Welles, Andy Warhol, Oliver Stone, Mikhail Baryshnikov, Leonardo DiCaprio, Coco Chanel, Marlene Dietrich, Brigitte Bardot, Judy Garland, Elizabeth Taylor, Loren, Catherine Deneuve, Michael Jackson και Diana Ross. Το πορτρέτο του Kirkland του Charlie Chaplin βρίσκεται στην Εθνική Πινακοθήκη στο Λονδίνο.

Ann-Margret


Brigitte Bardot


Marlene Dietrich


Peter O`Toole


Jamie Lee Curtis


Audrey Hepburn


Paul Mazursky


Francis Ford Coppola


Michael Caine


Jack Nicholson


Elizabeth Taylor και Richard Burton


Jessica Lange


Farrah Fawcett, Kate Jackson και Jaclyn Smith


Σκηνή από τη Μελωδία της Ευτυχίας


Britt Ekland και Peter Sellers


Dennis Hopper


Mikhail Baryshnikov


Ingmar Bergman


California Here We Come


Andy Warhol


Marilyn Monroe


Elizabeth Taylor


Paul Newman, Katherine Ross και Robert Redford


Judy Garland


John Lennon


Dennis Hopper


John Travolta


Sophia Loren


Raquel Welch


Diana Ross

klik