4η Εβδομάδα Προαγωγής Υγείας του ΠΥΣΤΕΤ στον Δήμο Τανάγρας

4η Εβδομάδα Προαγωγής Υγείας του ΠΥΣΤΕΤ στον Δήμο Τανάγρας: 

«Περιβαλλοντικοί παράγοντες που επηρεάζουν την Υγεία και μέθοδοι Προαγωγής Υγείας», 25 – 29 Σεπτεμβρίου 2017

Σε εξέλιξη βρίσκεται η 4η Εβδομάδα Προαγωγής Υγείας που διοργανώνει το Παρατηρητήριο & Κέντρο Προαγωγής Υγείας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στον Δήμο Τανάγρας (ΠΥΣΤΕΤ) με κεντρικό θέμα «Περιβαλλοντικοί παράγοντες που επηρεάζουν την Υγεία και μέθοδοι Προαγωγής Υγείας».

Η προστασία του περιβάλλοντος και η  πρόληψη είναι καίριας σημασίας για τη διατήρηση της υγείας. 12.6 εκατομμύρια θάνατοι παγκοσμίως, 467.000 θάνατοι στην Ε.Ε. και 16.000 θάνατοι στην Ελλάδα καταγράφονται ετησίως λόγω της ρύπανσης του περιβάλλοντος, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος (2016). Οι επιπτώσεις της ρύπανσης του περιβάλλοντος στην υγεία περιλαμβάνουν αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις, καρκίνο, αλλεργίες, αναπαραγωγικές και νευροαναπτυξιακές διαταραχές, κ.α. Πολλές ασθένειες μπορούν να προληφθούν μέσα από την προώθηση ενός υγιέστερου και καθαρότερου περιβάλλοντος. Αποτελέσματα μελετών επιβεβαιώνουν ότι το 23% των παγκόσμιων θανάτων και το 26% των θανάτων σε παιδιά κάτω των 5 ετών οφείλονται σε περιβαλλοντικούς παράγοντες που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.

Στο πλαίσιο της 4ης Εβδομάδας Προαγωγής Υγείας που διοργανώνει το ΠΥΣΤΕΤ στον Δήμο Τανάγρας ειδικοί προαγωγής υγείας και ιατροί θα παρέχουν χρήσιμες συμβουλές και πληροφορίες για περιβαλλοντικούς παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία και μεθόδους προαγωγής υγείας. Η κεντρική ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29/9 (19:00) στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Μεγάρου Δημοσθένη Λιάπη στα Οινόφυτα.

Οι Εβδομάδες Προαγωγής Υγείας εντάσσονται στις δράσεις προαγωγής υγείας που διοργανώνει το ΠΥΣΤΕΤ στον Δήμο Τανάγρας με στόχο την ενημέρωση των κατοίκων για θέματα υγείας που αφορούν όλους, όπως η υγιεινή διατροφή, η προώθηση της σωματικής δραστηριότητας κ.ά., καθώς και για ειδικά θέματα υγείας στοχευμένα στις ανάγκες του συγκεκριμένου πληθυσμού.

Το Παρατηρητήριο & Κέντρο Προαγωγής Υγείας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας – ΠΥΣΤΕΤ

Το ΠΥΣΤΕΤ αποσκοπεί στην προστασία και προαγωγή υγείας των κατοίκων και των εργαζομένων του Δήμου Τανάγρας, μέσω της έγκαιρης αναγνώρισης σοβαρών προβλημάτων υγείας που παρουσιάζουν αυξημένη συχνότητα και πιθανόν σχετίζονται με την περιβαλλοντική ρύπανση, αλλά και μέσω συστηματικών δράσεων ενημέρωσης για θέματα δημόσιας υγείας.

Το έργο του ΠΥΣΤΕΤ υλοποιείται από το Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και σε συνεργασία με τον Δήμο Τανάγρας.

Περισσότερες Πληροφορίες: pystet.med.uoa.gr www.facebook.com/pystet

Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής, ΕΚΠΑ, Μικράς Ασίας 75, 11527 Γουδή, Τηλ: 210 746 2059  – Fax: 210 746 2058, info_pystet@med.uoa.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ_ΠΥΣΤΕΤ_4η-ΕΒΔΟΜΑΔΑ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ-ΥΓΕΙΑΣ_.pdf