4 συμβουλές για ανώδυνη επιστροφή στο σχολείο!

Έχεις επιστρέψει από τις διακοπές και το ημερολόγιο σου υπενθυμίζει ότι ο μήνας της ανεμελιάς τελείωσε…;

Η επιστροφή στα θρανία πλησιάζει και αρχίζει να σε καταβάλλει άγχος για το πότε θα προλάβεις να προετοιμαστείς για όλα όσα χρειάζονται για τη νέα σχολική χρονιά;

Το μυστικό για να αποβάλεις το άγχος αλλά και για να έχεις τα πάντα έτοιμα στην ώρα τους για την 1η μέρα των παιδιών στο σχολείο, είναι η οργάνωση! Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να αξιοποιήσεις τις τελευταίες μέρες των διακοπών σου και με μερικά απλά tips να δημιουργήσεις τις κατάλληλες συνθήκες για μια ομαλή μετάβαση στη νέα σχολική πραγματικότητα!

Παρακάτω μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν και να οργανώσεις το χρόνο σου αλλά και να κάνεις ανώδυνη την επιστροφή των παιδιών στις καθημερινές τους υποχρεώσεις:

1. Βρες από τώρα τη σχολική του τσάντα!
Για να μην ψάχνεις τελευταία στιγμή αγόρασε από τώρα τσάντα και σχολικά είδη που ξέρεις σίγουρα ότι θα χρειαστούν, πχ. μολύβια, γόμες, στυλό. Το ιδανικό είναι να επιλέξεις να κάνεις τα ψώνια μαζί με το παιδί για να νιώσει πως συμμετέχει και για να επιλέξει πράγματα που του αρέσουν και θα του φτιάξουν τη διάθεση.

2. Μάθε του να ετοιμάζει μόνο του το κολατσιό!
Είναι πολύ σημαντικό όσο μεγαλώνει να νιώθει ότι το εμπιστεύεσαι και ότι μπορεί μόνο του να αναλαμβάνει πράγματα που και θα τονώσουν την αυτοπεποίθησή του αλλά και θα βοηθήσουν εσένα στις καθημερινές δουλειές.

Διαλέξτε μαζί ένα εύχρηστο φαγητοδοχείο με τους αγαπημένους του ήρωες που θα είναι εύχρηστο και το πιο σημαντικό θα σφραγίζει καλά για να αποφεύγετε τις διαρροές!

3. Οργάνωσε το γραφείο του ή το χώρο μελέτης.
Αποφάσισε από τώρα ποιος είναι ο καταλληλότερος χώρος για την μελέτη του παιδιού και προμηθεύσου τα κατάλληλα είδη οργάνωσης  για να αποφύγεις την ακαταστασία που πολλές φορές αποσπά την προσοχή του παιδιού! Ένας οργανωμένος χώρος, καθαρός και χωρίς άσχετα ερεθίσματα, όπως παιχνίδια και τηλεόραση, βοηθάει στη συγκέντρωση και στην καλύτερη απόδοση στο διάβασμα.

Ιδιαίτερα χρήσιμες θα σου φανούν οι χαρτοθήκες, όπου μπορείς να ξεχωρίζεις τις ζωγραφιές από τις ασκήσεις και τις φωτοτυπίες ή μπορείς να χωρίσεις το υλικό που του δίνουν στο σχολείο ανάλογα με το μάθημα. Αντίστοιχα μπορείς να προμηθευτείς ντοσιέ  φακέλους η κλασρ σε χαρούμενες αποχρώσεις και να έχεις ξεχωριστό για το κάθε μάθημα.

4. Βάλε από τώρα το ξυπνητήρι σε λειτουργία!
Αν έχεις ξυπνητήρι μόνο στο δικό σου δωμάτιο ήρθε η ώρα να πάρεις άλλο ένα για το δωμάτιό του! Αγόρασε το σχέδιο που προτιμά και ξεκίνα από τώρα να μπαίνετε σε ένα σωστό πρόγραμμα ύπνου και φυσικά πρωινού ξυπνήματος για να συνηθίζει λίγο πριν ξεκινήσει το σχολείο.

Πηγή:  iefimerida.gr