5 Συλλήψεις στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης τοξικομανών

Εντοπίστηκε παράνομο κέντρο απεξάρτησης τοξικομανών στην περιοχή της Ιπποκράτειου Πολιτείας – 5 Συλλήψεις

Κατασχέθηκαν -4.343- φαρμακευτικά δισκία και το χρηματικό ποσό των -13.300- ευρώ

Συνελήφθησαν στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, 5 Έλληνες, ηλικίας 46, 45, 42, 41 και 36 ετών, για παραβάσεις των νομοθεσιών περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

Συγκεκριμένα,  στο πλαίσιο έρευνας αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού, σχετικά με παράνομο κέντρο απεξάρτησης τοξικομανών που λειτουργούσε στην περιοχή της Ιπποκράτειου Πολιτείας, εντοπίστηκαν οι κατηγορούμενοι, το μεσημέρι της 26ης Απριλίου και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση, όπου και συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Ο 46χρονος, από κοινού με τον 45χρονο, είχαν συστήσει εταιρεία που παρείχε υπηρεσίες συμβουλευτικής καθοδήγησης και υποστήριξης σε οικία στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Μετά από επιχείρηση των ανωτέρω αστυνομικών, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε., εντοπίστηκε η εν λόγω οικία, εντός της οποίας διέμεναν 14 άτομα καθώς και 3 υπάλληλοι.

Από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν εντός του παράνομου κέντρου απεξάρτησης και τις οικίες 3 εκ των συλληφθέντων, βρέθηκαν μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν:

  • -4.343- φαρμακευτικά δισκία χωρίς τις απαιτούμενες ιατρικές συνταγές,
  • το χρηματικό ποσό των -13.300- ευρώ και
  • -11- μπλοκ αποδείξεων μαζί με χειρόγραφες σημειώσεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι, για τις υπηρεσίες που παρείχαν, οι υπεύθυνοι του κέντρου εισέπρατταν από τις οικογένειες των «νοσηλευόμενων» χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από 1.000 έως 1.200 ευρώ κάθε μήνα για κάθε νοσηλευόμενο.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι διατηρούσαν ιστοσελίδα μέσω της οποίας διαφήμιζαν τις παρεχόμενες υπηρεσίες του υποτιθέμενου κέντρου απεξάρτησης, χωρίς την αναγραφή της ακριβούς τοποθεσίας του.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλη/κων Αθηνών,  παραπέμφθηκαν σε Τακτικό Ανακριτή και θα απολογηθούν τις επόμενες ημέρες για τις κατηγορίες της διακεκριμένης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και για την παράνομη, άνευ αδείας λειτουργίας, του κέντρου απεξάρτησης .