6 περιπτώσεις Ελλήνων που καταδικάστηκαν άδικα και μπήκαν φυλακή για εγκλήματα που δεν διέπραξαν ποτέ

Έλληνες που μπήκαν αδίκως στη φυλακή: Πολλοί Έλληνες μπήκαν στη φυλακή, επειδή καταδικάστηκαν για διάφορα αδικήματα, τα οποία δεν διέπραξαν σε καμία περίπτωση. Ωστόσο, το θετικό είναι πως βρήκαν το ψυχικό σθένος να αγωνιστούν και τελικά να αθωωθούν.

Περιπτώσεις Ελλήνων, που μπήκαν άδικα στη φυλακή, αλλά αθωώθηκαν:

Σταυρούλα Κατσαφαρέα: Πρόκειται για τη γυναίκα που καταδικάστηκε το 1991 σε δις ισόβια, με την κατηγορία της δολοφονίας των γονιών της στο σπίτι τους στο Οίτυλο Λακωνίας. Πέρασε πέντε χρόνια στη φυλακή και αθωώθηκε, το 1997, καθώς αποδείχθηκε πως ο δολοφόνος των γονιών της ήταν ο Β. Σούφλα (σ.σ. μέλος του συνδυκάτου του εγκλήματος).

 

Γρηγόρης Επιτροπάκης: Ο Επιτροπάκης κατηγορήθηκε για ληστεία, με την αθωότητα του να αποδεικνύεται έπειτα από τρεις μήνες.

Γιάννης Θωμάτος: Είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών για τη δολοφονία της μνηστής του στο Θησείο. Φυλακίστηκε για έξι μήνες, ενώ μετά από πέντε χρόνια αποδείχθηκε από ιατροδικαστές πως ήταν αθώος.

Πολίτης Κεκάτος: Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 14 ετών για τον φόνο πυροσβέστη στο Αιγάλεω. Τελικά, αθωώθηκε μετά από έντεκα χρόνια από τον Άρειο Πάγο.

Μπάμπης Μακρυλάκης: Ο Μακρυλάκης φυλακίστηκε ως χασισοκαλλιεργητής το 2004. Η έκταση είχε αγοραστεί από το θείο του. Κατάφερε να αθωωθεί δύο χρόνια, αργότερα.

Γιάννης Μυλωνάς: Κατηγορήθηκε σε δις ισόβια για τη δολοφονία του Γιάννη Σκολαρίκου. Φυλακίστηκε για περισσότερα από δύο χρόνια. Ωστόσο, η δικαιοσύνη τον αθώωσε σε δεύτερο βαθμό. Πλέον ζει στη Λέσβο. Ο ίδιος ανέφερε σε δηλώσεις του πως είναι κατεστραμμένος «14 χρόνια μετά φοβάμαι ακόμα! Δεν θέλω τίποτα, απλά μια συγνώμη. Δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος να μου πει μια “συγνώμη”. Στιγματίστηκα! Με ξεφτίλισαν, με σκοτώσανε και εμένα και την οικογένεια μου».