«7 Γυναίκες και 1 φόνος» από τη Θεατρική Ομάδα Οινοφύτων στο Μέγαρο «Δημοσθένης Λιάπης» στα Οινόφυτα

Όμορφες παραστάσεις δεν παίζονται μόνο στις μεγάλες Αθηνοκεντρικές, θεατρικές σκηνές. Παίζονται και από ερασιτεχνικούς περιφερειακούς θιάσους που δίνουν πνοή, δίνουν ζωή στις πόλεις ανά τη χώρα. Γεμίζουν όμορφα τα χειμωνιάτικα Σαββατοκύριακα μας αποδεικνύοντας ότι υπάρχει πλούσιο το ταλέντο η διάθεση και η δημιουργία παντού σε μια άρρηκτη συνύπαρξη με την ποιότητα.

Στο μικρό ζεστό και κομψό θεατράκι του Μεγάρου «Δημοσθένης Λιάπης», στα Οινόφυτα, η Θεατρική Ομάδα Οινοφύτων μας εκπλήσσει πάλι θετικά. Ανεβάζει την περίοδο αυτή, μια καταπληκτική παράσταση. Το έργο του Robert Thomas “7 Γυναίκες κι ένας φόνος», αφιερωμένο στη μνήμη της μεγάλης μας ηθοποιού, που έφυγε πρόσφατα από κοντά μας, της  Μαίρης Χρονοπούλου.

Ένα έργο σε απόδοση, σκηνοθεσία και φωτισμό του Δημήτρη Θεοδώρου, ενώ τα Σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Θεατρικής ομάδας «Δημοσθένης Λιάπης» και  οι φωτογραφίες της Γωγώς Θανασάκη, γίνεται μια σπουδαία δουλειά που υπηρετεί την τέχνη και τον πολιτισμό.

Η θεατρική ομάδα παρουσιάζει  μια υπέροχη  ιστορία που ξετυλίγεται παραμονές Χριστουγέννων του 1950. Έργο με πλοκή, δράση  και πολύ χιούμορ, που αποδίδουν καταπληκτικά οι πρωταγωνίστριες, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών, μέχρι να βρεθεί ο δολοφόνος του Μαρσέλ, καθώς η αστυνομία δεν μπορεί να μεταβεί στο σπίτι του υποτιθέμενου εγκλήματος λόγω κακοκαιρίας. Ένα έργο ζωντανό με πολλές αλήθειες και εκπλήξεις.

Πρωταγωνιστεί  η μεγάλη κυρία του Θεάτρου και του σινεμά Μαίρη Χαλκιά στο ρόλο της Σανέλ, που μαγεύει με την υποκριτική της δεινότητα, Δίπλα της έξι υπέροχες  ηθοποιοί που αποδίδουν μοναδικά τους ρόλους τους. Πρόκειται για:

Την ‘Ελσα Λιάπη – Μάργκο

Την Ελένη Φερέλη – Βερόνικα

Την Μελίνα Τσιγκογιαννοπούλου – Αυγουστίνα

Την Ευαγγελία Αθανασούλη -Σούζαν

Την Αλεξάνδρα Κραβαρίτη -Κατρίν

Την Δήμητρα Κοντογιαννίδου -Μαρία

Στο ρόλο του Επιθεωρητή Ριπόλντι ο Δημήτρης Θεοδώρου

Το έργο παίζεται κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 20:00 μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της παράστασης.