ΣΔΙΠ: Οι 4 υποψήφιοι Δήμαρχοι Ωρωπού ερωτώνται

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεταιρισμός της Ιπποκράτειου Πολιτείας, ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου έχει συγκεκριμένες υποχρεώσεις βάση του καταστατικού του.  Αυτές άλλωστε δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικές από αυτές που αποτυπώνονται σαφώς στην σχετική νομοθεσία περί συνεταιρισμών, στο προεδρικό διάταγμα σύστασής του και στο Ελληνικό Σύνταγμα.

Το παρόν Δ.Σ. του συνεταιρισμού προσπαθεί αταλάντευτα να προασπίσει την περιουσία του συνεταιρισμού δηλαδή των μελών του (πολλοί εξ αυτών και κάτοικοι της Ι.Π.),  βάση των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης.

http://www.sdip.gr/

Με έκπληξη σήμερα 3 ημέρες πριν τις Δημοτικές εκλογές διαπιστώνουμε ότι υπάρχει μια απροκάλυπτη πλέον προσπάθεια διασπάθισης της περιουσίας των μελών του Συνεταιρισμού  -ιδιοκτητών γης- από μέλος του Δ.Σ. του ΣΟΙΠ που εξέδωσε ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η οποία χρήζει πολλών ερμηνειών.

Στην ανακοίνωση αυτή η συντήρηση των υποδομών – αρμοδιότητα του δήμου – συγχέεται (εντέχνως;) με την κατασκευή των υποδομών – υποχρέωση του συνεταιρισμού με βάση τα προεδρικά διατάγματα σύστασης του σχεδίου πόλης.

Ο λόγος που πληρώνουμε Δημοτικά Τέλη και Δημοτικό φόρο κάθε μήνα είναι ακριβώς για την συντήρηση των υποδομών, για την συγκομιδή των σκουπιδιών κτλ.

Επίσης υποθέτουμε ότι και το Δ.Σ. του ΣΟΙΠ όπως και όλοι οι κάτοικοι της Ι.Π. πληρώνουν λογαριασμό νερού κάθε εξάμηνο στον ΔΗΜΟ, άρα αυτονοήτως η συντήρηση των υποδομών ύδρευσης είναι υποχρέωση του Δήμου. O Δήμος προφανώς είναι υπόχρεος να πληρώσει την συντήρηση των αντλιοστασίων, τα οποία όμως κατασκεύασε ο συνεταιρισμός με έξοδά του ως όφειλε.

Αυτές οι απλές έννοιες και διακριτές ευθύνες συγχέονται (εντέχνως;) σε μια προεκλογική προπαγάνδα.  Ο Συνεταιρισμός ως νομικό πρόσωπο δεν έχει πολιτική θέση ούτε προτίμηση.  Τα μέλη του θα ψηφίσουν ανεπηρέαστα, και το Δ.Σ. σεβόμενο τα αποτελέσματα θα συνεργαστεί εξ ίσου με τον νέο Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό οδηγό το νομικό πλαίσιο, και τις αποφάσεις της Γ.Σ..

Κατόπιν των αυτονοήτων διευκρινίσεων οι 3 υποψήφιοι για τη θέση του Δημάρχου Ωρωπίων ερωτώνται, ο κ. Διονύσης Καμπιώτης έχει δεσμευτεί ως γνωστό για την ΙΠ στο πρόγραμμα του συνδυασμού τουποιές οι θέσεις και προθέσεις τους για τα παρακάτω:

  1. Οι 24 Χώροι Επαγγελματικών Δραστηριοτήτων αντικειμενικής αξίας περίπου 15.000.000 ευρώ, του πολεοδομικού σχεδίου της Ιπποκρατείου Πολιτείας, που ιδιοκτησιακά ανήκουν στο συνεταιρισμό, θα απελευθερωθούν από τις διεκδικήσεις του Δήμου Ωρωπού, ώστε άμεσα να αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη του οικισμού  και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του ;
  1. Το κόστος κατασκευής των μη ολοκληρωμένων έργων υποδομής του οικισμού,  προϋπολογισμού 70.000.000 ευρώ,θα επιβαρύνουν τους Δημότες του Ωρωπού  ή τους 2000 ιδιοκτήτες των οικοπέδων της Ιπποκρατείου Πολιτείας, όπως το Σύνταγμα της Ελλάδας και η νομοθεσία προβλέπουν ;