8 τροφές για ένα  πιο λευκό  χαμόγελο

25.10.2015

Γράφει η Sofia Kanibal

Το χαμόγελο μας είναι ένας από τους πολλούς τρόπους γοητείας που διαθέτουμε.  Μερικές φορές αναδεικνύει την διάθεση μας ή τις προθέσεις μας ανάλογα με τις περιστάσεις. Συνήθως όμως ένα βασικό στοιχειό του είναι τα λευκά δόντια.

Σύμφωνα με τον Δρ. Jonathan Levine  «η διατήρηση της καλής στοματικής υγείας είναι κάτι περισσότερο από το βούρτσισμα και τη χρήση οδοντικού νήματος καθημερινά. Είναι επίσης σημαντικό να ακολουθούμε μια υγιεινή διατροφή».

Ο Rene Ficek, επικεφαλής Διαιτολόγος Διατροφολόγος στο Σιάτλ Sutton, επισημαίνει την υγιεινή διατροφή και προσθέτει ότι «ορισμένα τραγανά φρούτα και λαχανικά, έχουν αρκετή τραχύτητα για να καθαρίσετε την επιφάνεια των δοντιών σας χωρίς να παρουσιάζουν βλάβη στο σμάλτο. Αυτή η τριβή μπορεί να καθαρίσει τους λεκέδες από τα δόντια και να τα βοηθήσει να φαίνονται λευκότερα. Ένας ακόμα λόγος για να τρώτε τα φρούτα και τα λαχανικά σας! “

Επιπλέον, είναι πολύ σημαντικό να πίνετε νερό όλη την ημέρα. Σύμφωνα με τον Δρ Timothy Chase «όχι μόνο βοήθα  στο ξέπλυμα σωματιδίων τροφής από το στόμα, αλλά βοηθά επίσης στην αποκατάσταση του φυσικού pH. Επιπλέον, «το νερό μας κρατάει ενυδατωμένους και βοηθά στην παραγωγή σάλιου, που κρατά το στόμα υγιές και καθαρό».

Μετά από τις επιστημονικές διαπιστώσεις, παρακάτω παρουσιάζουμε τα τρόφιμα που είναι φιλικά προς το χαμόγελο μας:

  1. Κρασί και τυρί

Τα δύο μαζί κάνουν ένα τέλειο ζευγάρι. Το ασβέστιο από το τυρί δημιουργεί μια μεμβράνη πάνω από τα δόντια που δρα για την προστασία από τα οξέα του οίνου.

  1. Φράουλες

Δεν είναι μόνο ένα αφροδισιακό φρούτο! Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυλικό οξύ και  βοηθά με φυσικό τρόπο στην απολέπιση και στο καθαρισμό.

  1. Ανανάς

Το ένζυμο βρομελίνη στον ανανά λειτουργεί ως φυσικό καθαριστικό λεκέδων, λόγω της ικανότητάς του να καθαρίζει την οδοντική πλάκα. Τα βακτήρια της πλάκας παράγουν οξέα τα οποία μπορεί να διαβρώσουν το σμάλτο των δοντιών σας και να οδηγήσουν σε οδοντική τερηδόνα.

  1. Τραγανά φρούτα και λαχανικά

Μήλα, καρότα, και  σέλινο βοηθάνε στην απολέπιση της επιφάνειας των δοντιών σας, έτσι  λευκαίνουν οι λεκέδες με τρίψιμο.

8943649_l

  1. Κοτόπουλο και τα αυγά

Και τα δύο είναι ευεργετικές επιλογές αλκαλοποιήσεως και πρωτεΐνης, που προωθούν ένα υγιές στόμα.

  1. Ξηροί καρποί

Αμύγδαλα, σπόροι κολοκύθας, και λιναρόσπορος, όλα περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν στην πρόληψη της ασθένειας των ούλων.

  1. Stevia

Η μόνη γλυκαντική ουσία που έχει επίδραση αλκαλοποίησης στο σώμα σας, είναι επίσης γνωστό ότι προέρχεται από το φυτό Stevia. Καταπολεμά και την ανάπτυξη βακτηρίων στο στόμα.

  1. Σοκολατααα

Ναι ακούσατε σωστά! Ο Δρ Sivan Finkel λέει ότι «η χημική ουσία που βρέθηκε στην μαύρη σοκολάτα δεν είναι μόνο ασφαλέστερη, αλλά επίσης μια πιο αποτελεσματική επιλογή για τα δόντια σας από το φθόριο». Παράλληλες μελέτες δείχνουν ότι η σοκολάτα είναι επίσης «αποτελεσματική στην καταπολέμηση των κοιλοτήτων και της οδοντικής πλάκας στο στόμα.”

black-chocolate-and-nuts

 Για αυτό φροντίστε η διατροφή σας να περιέχει φρούτα και λαχανικά, καθώς και τα τρόφιμα που έχουν υψηλά επίπεδα pH, για ένα πιο υγιείς στόμα και πιο λευκό χαμόγελο για εσάς και τους άλλους…