Συστατικά
Για τη βάση
- 300 γρ. γεμιστά μπισκότα με κρέμα
- 125 γρ. βούτυρο
Για την κρέμα
- 400 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
- 250 γρ. τυρί κρέμα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 300 γρ. μαρμελάδα φρούτα του δάσους
- ½ κ.γ. χρώμα ζαχαροπλαστικής μοβ σε πάστα (προαιρετικά)
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ευχαριστούμε πολύ το μέλος μας Γεωργία Μπ. για αυτή τη συνταγή!
Για τη βάση
- Βάζουμε σε ένα μπλέντερ τα μπισκότα και τα θρυμματίζουμε.
- Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στο μπλέντερ με τα μπισκότα.
- Χτυπάμε για να ενσωματωθούν καλά τα υλικά και να γίνει σαν ζύμη.
- Απλώνουμε το μείγμα με τη βοήθεια ενός ποτηριού με ίσιο πάτο σε ένα στρογγυλό τσέρκι με αποσπώμενη βάση 23 εκ.
- Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Για την κρέμα
- Στο κάδο του μίξερ προσθέτουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα να αφρατέψει για 2 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και χτυπάμε για άλλα 2-3 λεπτά να ενσωματωθούν τα υλικά και να αφρατέψει το μείγμα. Δεν το χτυπάμε πολύ γιατί μπορεί να μας κόψει.
- Απλώνουμε τη μισή κρέμα πάνω από το μπισκότο.
- Στην υπόλοιπη κρέμα προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής, ανακατεύουμε με ένα κουταλάκι να πάει το χρώμα παντού και την απλώνουμε από πάνω.
- Βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να δέσει το γλυκό.
- Σερβίρουμε με την μαρμελάδα και λίγα σπασμένα γεμιστά μπισκότα με κρέμα.
akispetretzikis.com