Cheesecake με γεμιστά μπισκότα από τον Άκη

Συστατικά

Για τη βάση

  • 300 γρ. γεμιστά μπισκότα με κρέμα
  • 125 γρ. βούτυρο

Για την κρέμα

  • 400 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 300 γρ. μαρμελάδα φρούτα του δάσους
  • ½ κ.γ. χρώμα ζαχαροπλαστικής μοβ σε πάστα (προαιρετικά)
Μέθοδος Εκτέλεσης

Ευχαριστούμε πολύ το μέλος μας Γεωργία Μπ. για αυτή τη συνταγή!

Για τη βάση

  • Βάζουμε σε ένα μπλέντερ τα μπισκότα και τα θρυμματίζουμε.
  • Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στο μπλέντερ με τα μπισκότα.
  • Χτυπάμε για να ενσωματωθούν καλά τα υλικά και να γίνει σαν ζύμη.
  • Απλώνουμε το μείγμα με τη βοήθεια ενός ποτηριού με ίσιο πάτο σε ένα στρογγυλό τσέρκι με αποσπώμενη βάση 23 εκ.
  • Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Για την κρέμα

  • Στο κάδο του μίξερ προσθέτουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα να  αφρατέψει για 2 λεπτά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και χτυπάμε για άλλα 2-3 λεπτά να ενσωματωθούν τα υλικά και να αφρατέψει το μείγμα. Δεν το χτυπάμε πολύ γιατί μπορεί να μας κόψει.
  • Απλώνουμε τη μισή κρέμα πάνω από το μπισκότο.
  • Στην υπόλοιπη κρέμα προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής, ανακατεύουμε με ένα κουταλάκι να πάει το χρώμα παντού και την απλώνουμε από πάνω.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να δέσει το γλυκό.
  • Σερβίρουμε με την μαρμελάδα και λίγα σπασμένα γεμιστά μπισκότα με κρέμα.

akispetretzikis.com