LO/CAL… Δροσερά Cocktails και ζεστή φιλοξενία στον Αυλώνα Δήμου Ωρωπού

Στην καρδιά του Αυλώνα βρίσκεται το coffee food and party bar LO/CAL, φιλόξενο να σας υποδεχθεί όλες τις ώρες.

Ο bartender Στέλιος, με καινοτόμες ιδέες και απολαυστικές προτάσεις, προσπαθεί  να φέρει το κοινό κοντά στα cocktails, προσφέροντας την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση, η οποία έχει εκλείψει στις μέρες μας.

Ο ίδιος τονίζει ότι «Ο κατάλογος είναι η βιτρίνα της κάθε επιχείρησης και είναι εξαιρετικά σημαντικό να δώσουμε την απόλυτη προσοχή μας σε αυτόν, ώστε να δώσουμε την καλύτερη πρώτη εντύπωση  αλλά και να τον χρησιμοποιούμε σαν εργαλείο επίτευξης των στόχων μας».

Προσθέτει επίσης ότι «Ο καταναλωτής έχει αποκτήσει εξαιρετική κριτική άποψη σε ότι αφορά την διατροφή του, με αποτέλεσμα να επιθυμεί να γνωρίζει όσο το δυνατόν περισσότερα προϊόντα που καταναλώνει και ταυτόχρονα να επιθυμεί το υψηλότερο επίπεδο υπηρεσιών από τις επιχειρήσεις. Έτσι η ανάγκη για εκπαίδευση δεν ήταν ποτέ ξανά τόσο απαραίτητη.

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, η φιλοξενία δεν ήταν πάντα το ζητούμενο από τους ιδιοκτήτες. Το επάγγελμα bartender κατακλείστηκε από μη επαγγελματίες, αφού θεωρούνταν ευκαιριακή απασχόληση. Σήμερα η φιλοξενία και η ανάπτυξή της, είναι βασικές τάσεις. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ πως ο χώρος της εστίασης και ο χώρος του Bar  λειτουργεί χάρη των κοινωνικών δεξιοτήτων και ο σκοπός της είναι να προσφέρει  διασκέδαση. Η προσφορά φαγητού και αλκοόλ είναι το μέσο όχι μόνο ο σκοπός».

Στο LO/CAL οι γεύσεις αποκτούν άλλη διάσταση και τα cocktails γίνονται πολύ αισθητικά. Ο bartender Στέλιος μας δίνει μια άλλη προοπτική, αποκαλύπτοντας ότι «Η παραγωγή κοκτέιλ έχει σαν παράγωγο  απορρίμματα τα οποία μερικές φορές προσφέρουν πλούσια γνώση και μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Ένα παράδειγμα είναι οι φλούδες εσπεριδοειδών, που αν τις προσθέσουμε στα σιρόπια μας, μπορούμε να έχουμε και ένα πολύ ωραίο σιρόπι».

Στη συνέχεια εξηγεί πως «Βασική γνώση είναι η επιστήμη του πως γευόμαστε  και πως  αντιλαμβανόμαστε τις γεύσεις. Γνωρίζουμε πως όταν γευόμαστε κάτι 85% της εμπειρίας μας προέρχεται από την όσφρηση μας και έτσι έχουμε αρχίσει να εστιάζουμε πολύ στο άρωμα του κοκτέιλ μας για να μεγιστοποιήσουμε την εμπειρία …».

Επισημαίνει επίσης ότι «Με τον όρο πολύ αισθητικό, περιγράφουμε τα ποτά που προσπαθούν να εμπλέξουν περισσότερες γεύσεις, π.χ. η προσθήκη ξηρού πάγου.

Το κοκτέιλ για εμένα είναι κάτι το οποίο πηγάζει από τις παιδικές αναμνήσεις και τις εμπειρίες των γεύσεων που έχω συλλέξει και το παρουσιάζω στους καλεσμένους μου για να τους ταξιδέψω σε αυτή.

Ο barman πρέπει να είναι φιλόξενος και μετά όλα τα άλλα. Να ενδιαφερόμαστε να γνωρίζουμε την κοινωνία, την τέχνη, τους ανθρώπους.

Σκοπός είναι να σκέφτεσαι ‘τι δεν ξέρω να κάνω’ και να το μαθαίνεις. Έτσι έρχεται η ανάπτυξη και η εξέλιξη».

  LO/CAL

coffee food and party bar

Εθνική Οδός Αθηνών-Χαλκίδος

22950 42423