Ο συζυγοκτόνος της Χαλκιδικής ζητάει τώρα συγνώμη

30.1.2016

Στις Φυλακές των Διαβατών οδηγήθηκε ο συζυγοκτόνος της Χαλκιδικής, που κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τζέιμς Κλοντ Λέσι κατά τη διάρκεια της απολογίας του, δήλωσε ότι δεν θυμάται τίποτα γα τον φόνο της συζύγου του Λέλας Μαυρομάτη την ημέρα των Θεοφανείων.

Υποστήριξε ότι εκείνη τη μέρα πήγε σπίτι της θυμωμένος, αφού λίγα λεπτά πριν του είχε ανακοινώσει ότι είχε κινήσει νομικές διαδικασίες για να μην ξαναδεί τα παιδιά του. Διαπληκτίστηκαν έντονα και την χτύπησε.

Όταν έφυγε και αφού είχε αρπάξει τον μικρό Φοίβο, είδε τα αίματα στα χέρια του και θεώρησε ότι είναι από τον ξυλοδαρμό. Δεν έκανε καμία αναφορά στο μαχαίρι, αφού, όπως υποστήριξε, δεν θυμάται να το χρησιμοποίησε.

Μάλιστα, όπως κατέθεσε, θεωρούσε ότι η αστυνομία των καταδίωκε μόνο για την απαγωγή του τετράχρονου γιου του. Σύμφωνα με τον ίδιο, έμαθε για τη δολοφονία της Λέλας, από δύο ομοεθνείς του που τους ζήτησε βοήθεια για να διαφύγει.

Λίγο πριν τη σύλληψή του αποφάσισε να παραδοθεί και κρύφτηκε στην καλύβα κοντά στην Ορμύλια μέχρι να βρει ένα  ασφαλές μέρος για να αφήσει το παιδί.

Μετά την απολογία του ο δράστης μιλώντας στους δημοσιογράφους ζήτησε δημόσια συγνώμη από την οικογένεια της γυναίκας του, την κοινωνία και τα παιδιά του.

Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε ότι η μνήμη του άρχισε να επανέρχεται αργότερα, όταν άρπαξε τον 4χρονο Φοίβο κι έφυγε μαζί του με μηχανάκι. «Σταμάτησα σε χωματόδρομο διότι είχε χαλάσει το φανάρι του δικύκλου. Είδα στα χέρια μου αίματα. Αφού συνειδητοποίησα ότι είμαι υγιείς, έψαξα το παιδί, αλλά κι αυτό ήταν καλά. Τότε κατάλαβα ότι κάτι κακό πρέπει να είχε συμβεί, όχι όμως ότι σκότωσα τη γυναίκα μου», σημείωσε.

Για το διάστημα των 18 ημερών που ήταν φυγάς και την κινητοποίηση των αρχών, ο 33χρονος φαίνεται να απολογήθηκε πως θεωρούσε ότι η Αστυνομία τον κυνηγάει επειδή άρπαξε τον 4χρονο. «Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι έκανα κάτι κακό. Σκέφτηκα να πάω σε κάποιο αστυνομικό τμήμα να παραδώσω το παιδί. Δεν το έκανα όμως επειδή πίστευα ότι θα με κακοποιούσαν κατά τη σύλληψη και δεν ήθελα να αποτυπωθεί αυτήν η εικόνα στη μνήμη του παιδιού».

anikolouli