ΛΑΙΚΗ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ-ΩΡΩΠΟΥ 1

Tο πρώτο κουδούνι δεν χτύπησε ποτέ για τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Ωρωπό

 

Δυστυχώς το πρώτο κουδούνι της χρονιάς δεν χτύπησε για τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον δήμο Ωρωπού.

Αυτό συνέβη καθώς με την απόφαση αρ. 46.2018 (12.3.2018) του δημοτικού συμβουλίου, παραχωρήθηκε όλο το ισόγειο (4 αίθουσες) συνολικού εμβαδού 260 τ.μ. του πρώην Γυμνάσιου της Σκάλας Ωρωπού στην εταιρία ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε., χώρος όμως που προορίζονταν για την στέγαση και την λειτουργία του Ειδικού Σχολείου.

Τεράστια ευθύνη έχει η δημοτική αρχή που, μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του κ. Οικονομάκου, ψήφισαν υπέρ αυτής της παραχώρησης.

Τεράστιες ευθύνες έχει και ο κος Γιασημάκης με την παράταξη του, οι οποίοι δεν καταψήφισαν (ΨΗΦΙΣΑΝ ΠΑΡΩΝ) στην παραχώρηση.

Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου την 7.8.2018 η Λαϊκή Συσπείρωση όχι μόνο επισήμανε τα προβλήματα που θα δημιουργούνταν από την παραχώρηση, αλλά ζήτησε να γίνει συζήτηση προ ημερησίας διάταξης και πρότεινε να ακυρωθεί η αρχική απόφαση της παραχώρησης και να αποδοθεί ο χώρος στους γονείς, εκπαιδευτικούς και στα παιδιά για την αρμονική λειτουργία του σχολείου.

Όμως στην ονομαστική ψηφοφορία που ακολούθησε οι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής αρχής αρνήθηκαν ακόμα και οποιαδήποτε συζήτηση για το εν λόγω πρόβλημα.

Λόγω της σοβαρότητας του ζητήματος απαιτούμε να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα το Ειδικό Σχολείο της Δευτεροβάθμιας και να αποφασίσει την ακύρωση της αρχικής απόφασης παραχώρησης των αιθουσών του σχολείου στην ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε..

Σεπτέμβριος 2018,

Το γραφείο τύπου

www.lsoropou.wordpress.com