Άδωνις-Κυριάκος: Τους «Χωρίζει» το σύμφωνο συμβίωσης

22.12.2015

Οι πρώτες ουσιαστικές διαφωνίες μεταξύ Άδωνι και Κυριάκου δείχνει να τους χωρίζει επί της ουσίας της πολιτικής.

Αιτία το  σύμφωνο συμβίωσης. Αυτό είναι που ουσιαστικά “διαχωρίζει” την σύμπλευση Κυριάκου Μητσοτάκη – Άδωνι Γεωργιάδη, στο δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας και αυτό διότι οι απόψεις των δύο είναι αντίθετες.

Ο  κ. Μητσοτάκης μιλώντας στο ΜΕGA,  κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, απευθύνθηκε στον προοδευτικό χώρο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Νέα Δημοκρατία σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος θα ψηφίσει υπέρ του σύμφωνου συμβίωσης.

Από την άλλη πλευρά, ο Άδωνις Γεωργιάδης σε δηλώσεις του προ ημερών είχε πει ότι το εν λόγω νομοσχέδιο δεν έχει καταρτιστεί κατάλληλα. «Έχει ορθάνοιχτες τις πόρτες για γάμο και υιοθεσία, γι’ αυτό και δεν θα το ψηφίσω», είχε πει.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι σε άλλη  συνέντευξή του είχε αναφερθεί και στις ιδεολογικές διαφορές που έχει με τον κ. Μητσοτάκη: «Με τον Κυριάκο έχουμε 100% ταύτιση απόψεων στην οικονομία και στις φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις. Έχουμε διάσταση απόψεων στην κοινωνική ατζέντα όπως για παράδειγμα στο σύμφωνο συμβίωσης».