Και η Κοιλάδα Ωρωπού (Ν. Παλάτια, Σκάλα, Ωρωπός, Συκάμινο, Χαλκούτσι) απέκτησε Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο

Δύο ημέρες μετά τη δημοσίευση του ΦΕΚ για την Έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) της Δημοτικής Ενότητας Καλάμου του Δήμου Ωρωπού δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και η Έγκριση Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) Χωρικής Υποενότητας Κοιλάδας Ωρωπού (Δ.Κ. Νέων Παλατίων, Δ.Κ. Σκάλας Ωρωπού, Δ.Ε. Συκαμίνου, Χαλκουτσίου και Τ.Κ. Ωρωπού) του Δήμου Ωρωπού και η περιβαλλοντική έγκριση αυτού.

Μέσα σε 48 ώρες καρποφόρησε η σκληρή δουλειά της Δημοτικής Αρχής και υλοποιήθηκαν με τον πλέον επίσημο τρόπο όσα είχε δεσμευτεί ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του τον Σεπτέμβριο του 2019.

Υπενθυμίζεται πως έχει προηγηθεί η έγκριση του ΓΠΣ Πολυδενδρίου και η έγκριση σχεδίου της παραλίας Μαρκοπούλου τα οποία μαζί με τα δύο νέα ΓΠΣ (Κοιλάδας Ωρωπού και Καλάμου) οριστικοποιούν τον Αναπτυξιακό Χαρακτήρα του Δήμου Ωρωπού για τα επόμενα χρόνια και δεν είναι μόνον αυτά: Σε φάση ολοκλήρωσης είναι το ΣΧΟΟΑΠ Αφιδνών, ενώ ακολουθεί η εκπόνηση των τοπικών πολεοδομικών σχεδίων (ΤΠΣ) στις περιοχές του Αυλώνα, της Μαλακάσας, του Μηλεσίου, του Μαρκόπουλου και του Καπανδριτίου.

Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης δήλωσε: «Θέλω πρωτίστως να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό ΥΠΕΝ Νίκο Ταγαρά που με τις άοκνες προσπάθειες του ολοκλήρωσε τον σχεδιασμό που αποτελούσε όνειρο και στόχο για τους κατοίκους του δήμου Ωρωπού εδώ και δεκαετίες. Eυχαριστώ όλους όσοι βοήθησαν και ιδιαίτερα τον αντιδήμαρχο Βαγγέλη Ηλιάσκο, καθώς επίσης και τον αντιδήμαρχο Πέτρο Δέδε για το ΓΠΣ Καλάμου. Συνεχίζουμε την τεράστια προσπάθεια να μπει τάξη στα ζητήματα που αφορούν στον Χωρικό και τον Πολεοδομικό Σχεδιασμό σε ολόκληρη την παραλιακή ζώνη του Δήμου Ωρωπού ανοίγοντας δρόμους στην Ανάπτυξη του τόπου μας. Από σήμερα ο δημότης, ο πολίτης, γνωρίζει που χτίζει, ποιες περιοχές αποτελούν τις περιοχές επέκτασης των σχεδίων πόλης, στον Κάλαμο, στους Αγ. Αποστόλους, στα Νέα Παλάτια, στη Σκάλα Ωρωπού, στον Ωρωπό, στο Συκάμινο, στο Χαλκούτσι ενώ ταυτόχρονα θεσμοθετούνται και οι περιοχές για την πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή παραγωγή. Προστατεύονται τα δάση και οι παραρεμάτιες περιοχές για την αντιπλημμυρική προστασία. Σήμερα ξημέρωσε μια νέα ημέρα για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του Δήμου Ωρωπού».