Ευλογία Βασιλόπιτας του Κέντρου Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων-Ιερώνυμος: “Η οικονομική κρίση θα περάσει αλλά η χώρα παρακμάζει”

Με μια λαμπρή εκδήλωση το Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ.κ. Ιερωνύμου, έκοψε, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, την Βασιλόπιτα.

Η εκδήλωση    συνέπεσε με την  πεντηκονταετή επέτειο της ποιμαντορικής διακονίας του κ. Ιερωνύμου στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας αλλά και στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο της εκκλησίας της Ελλάδας προκαλώντας ιδιαίτερη συγκίνηση.

Ο κ. Ιερώνυμος στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο έργο που επιτελεί το ΚΕΔ Οινοφύτων για τη στήριξη των  νέων παιδιών  της περιοχής λέγοντας «Η οικονομική κρίση είναι μια φράση που καθημερινά λένε όλοι.  Η Οικονομική κρίση όμως θα περάσει σε ένα δύο η και περισσότερα χρόνια. Θα τα καταφέρουμε. Το πρόβλημα είναι άλλο. Είναι η παρακμή. Η χώρα παρακμάζει. Κι αν δεν δώσουμε αρχές κι αξίες, εφόδια  στα νέα παιδιά  η κρίση θα ανακυκλώνεται. Αυτό επιχειρούμε να πετύχουμε στο ΚΕΔ Οινοφύτων, να εμπλουτίσουμε τα παιδιά με εφόδια χρήσιμα στη ζωή τους».

Αναφέρθηκε επίσης στο πολυσχιδή έργο της εκκλησίας, όπου καθημερινά σιτίζει στην Αθήνα 53 χιλιάδες άτομα, φτιάχνει φιλανθρωπικά  ιδρύματα και ανακοίνωσε ότι το καλοκαίρι θα εγκαινιαστεί το πιο σύγχρονο Γηροκομείο στη Χώρα μας στο Δήλεσι.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Τανάγρας  κ. Β. Περγάλιας αναφέρθηκε στο έργο του Αρχιεπισκόπου στην περιοχή και ειδικότερα στην πεντηκονταετή ποιμαντική του δράση λέγοντας ότι το καλοκαίρι ο Δήμος σε ειδική εκδήλωση θα τον τιμήσει. Επίσης είπε ότι «η ολοκλήρωση της ανάπλασης των Οινοφύτων συνολικού κόστους 3 εκ. ευρώ ήταν όραμα του Μακαριότατου,  όπως κι άλλα έργα στην ευρύτερη περιοχή».

Στην εκδήλωση παρέστησαν, επίσης, ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο οποίος εξήρε το Ποιμαντορικό έργο του Αρχιεπισκόπου και ο Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Ν. Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ ο οποίος ευλόγησε τις πίτες.

Τιμητική πλακέτα απόνειμε για την προσφορά της στο ΚΕΔ ο κ. Ιερώνυμος στην κα Ευ. Πετράκη, ενώ συνεχάρη την υπεύθυνη του ΚΕΔ κ. Σοφία Λιάπη για το σπουδαίο έργο της.

Ακολούθησε μουσική πρόγραμμα από την παιδική χορωδία του ΚΕΔ, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου κ Στ. Καρδιόλακα. Η εκδήλωση έκλεισε με τον   Αρχιεπίσκοπο να απονέμει επαίνους που συνοδεύονταν κι από μικρό χρηματικό βοήθημα στους αριστούχους μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Οινοφύτων σχολικού έτους 2015-2016.