Με μεγαλοπρέπεια ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο Δήμο Ωρωπού-Κεντρική παρέλαση στη Σκάλα Ωρωπού

Με την κεντρική παρέλαση των σχολείων από όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Ωρωπού, των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων και των εθελοντικών ομάδων κορυφώθηκαν οι εορτασμοί για τον εορτασμό της Εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

Προηγήθηκαν κωδωνοκρουσίες σε όλες τις εκκλησίες του Δήμου Ωρωπού όπως και παρελάσεις σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες. Η επίσημη δοξολογία έγινε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, Άγιος Γεώργιος, στα Νέα Παλάτια παρουσία του Δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη, μελών της Δημοτικής Αρχής, αντιπροσωπειών της μαθητικής κοινότητας, συλλόγων και φορέων. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η εκπαιδευτικός του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέων Παλατίων Σκάλας Ωρωπού Μαρία Χατζημαρινάκη.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων στην πλατεία Ηρώων στα Νέα Παλάτια. Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης στο εορταστικό μήνυμα του αναφέρθηκε στη διαχρονική σπουδαιότητα της Επανάστασης του 1821, στη δύναμη του «εμείς» και όχι του «εγώ» και στο αιώνιο χρέος όλων των Ελλήνων να τιμούν τα κατορθώματα και τις θυσίες των αγωνιστών επωνύμων και ανωνύμων που για αιώνες αντιστάθηκαν στον οθωμανικό ζυγό και τα οποία πάντα θα μας οδηγούν και θα μας φωτίζουν.

Στεφάνια στο μνημείο Ηρώων στα Νέα Παλάτια κατέθεσαν ο Δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης, ο βουλευτής της «Ελληνικής Λύσης» Στυλιανός Φωτόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Ιωάννης Ράπτης, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Νίκος Λούπης, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ωρωπού Μιχάλης Τόλιας, ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γιώργος Ντόστης, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, ο Αστυνόμος Α Κωνσταντίνος Μακρής (Δ/κτης Αστυνομικού Τμήματος Ωρωπού), Αστυνόμος Β Αλέξανδρος Ξαρχουλάκος (Δ/κτης Ασφαλείας Ωρωπού), Γιώργος Λάφης (Δ/κτης Λιμενικού Τμήματος Ωρωπού), η πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Σκάλας Ωρωπού Ελένη Ντινοδήμου, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής «Νίκης» Δημήτρης Χιωτακάκος, μαθητές των σχολείων του Δήμου Ωρωπού, πρόεδροι πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων. Την παράσταση και εφέτος έκλεψαν τα παιδιά που απήγγειλαν ποιήματα για τους ήρωες του 1821. Η εκδήλωση μνήμης και τιμής ολοκληρώθηκε με ενός λεπτού σιγή για τους πεσόντες και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Η φιλαρμονική του Δήμου Ωρωπού άνοιξε την παρέλαση όπου πλήθος κόσμου χειροκρότησε τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς που για άλλη μια χρονιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους μοιράζοντας ελπίδα και αισιοδοξία με την φρεσκάδα, τα νιάτα τους και τον αυθορμητισμό τους. Τα μέλη των πολιτιστικών συλλόγων με τις παραδοσιακές φορεσιές, οι αθλητικοί σύλλογοι και η εθελοντική ομάδα Μηλεσίου εισέπραξαν το χειροκρότημα του κόσμου και ευχές για υγεία και ευημερία.