“Πινελιές Θερινής Νυκτός” για το Φιλοζωικό Σωματείο Ωρωπού

25.6.2016

Άνοιξε τις πόρτες της χθες Παρασκευή 24 Ιουνίου, η Έκθεση Τέχνης “Πινελιές Θερινής Νυκτός”, στο Malacasa cafe, με τη συμμετοχή 22 καταξιωμένων εικαστικών δημιουργών, στηρίζοντας τη δράση του Φιλοζωικού Σωματείου Ωρωπού.

Το 1ο Πολιτιστικό Τριήμερο Malacasa cafe 24-26 Ιουνίου 2016, είναι μία εκδήλωση πολλά υποσχόμενη, όπου συγκεντρώνει και παρουσιάζει διαφορετικά καλλιτεχνικά θέματα και δραστηριότητες όπως εκθέσεις τέχνης, παιδικά εργαστήρια, μουσικές συναυλίες και πολλά άλλα δρώμενα.

Στην έναρξη της 24ης Ιουνίου, προβλήθηκε η ταινία μικρού μήκους «ROXY» σε σενάριο και σκηνοθεσία του Αρτέμη Σαμοθράκη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων στις 4 Απριλίου και στο πλαίσιο της ευρύτερης στήριξης που πραγματοποιείται από τη διοργάνωση προς το Φιλοζωικό Σωματείο Ωρωπού.

Στη συνέχεια ο εκπαιδευτής σκύλων κ. Ιωαννίδης παρέθεσε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα σκυλιά, τον σπουδαίο ρόλο τους στη ζωή μας και τον τρόπο που πρέπει να συμπεριφερόμαστε σε αυτά.

Η Πρόεδρος του Φιλοζωικού κ. Μαίρη Μαυρή ευχαρίστησε από καρδιάς τους διοργανωτές κ. Χρήστο Πετρίδη και Αρτέμη Σαμοθράκη, καθώς επίσης και τους υπεύθυνους του Malacasa café κ. Ειρήνη Σπηλιωτοπουλου και κ. Μπενετάτο για την φιλοξενία και την ευαισθησία που δείχνουν για το δύσκολο έργο του Φιλοζωικού Σωματείου Ωρωπού.

Η κ. Μ. Μαυρή  επισήμανε το μεγάλο πρόβλημα της εγκατάλειψης των κουταβιών, το απάνθρωπο έγκλημα της δηλητηρίασης των αδέσποτων και την έλλειψη παιδείας που δυστυχώς μαστίζει τη χώρα μας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλο το τριήμερο της Έκθεσης και θα ήταν πολύτιμη οποιαδήποτε στήριξη σε τροφές και φάρμακα για αδέσποτα.

Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων δεν είναι μόνο μια μέρα, είναι κάθε μέρα

Τα αδέσποτα  συνήθως οδηγούνται σε φρικτό θάνατο μέσα από τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης τους στους δρόμους, αφού έχουν γνωρίσει τον πόνο και την εξαθλίωση. Μέσα σε αυτές τις «συνθήκες» πρωτοστατεί η ανθρώπινη αμέλεια και απανθρωπιά. Συχνά τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης προβάλλουν περιστατικά με ζώα που βασανίζονται και κακοποιούνται από βάρβαρους υπανθρώπους με ανύπαρκτες αξίες και ανθρωπιστικά αισθήματα. Εγκληματίες είναι και όσοι δηλητηριάζουν τα ανυπεράσπιστα ζώα ικανοποιώντας το αρρωστημένο και έκφυλο «εγώ» τους. Τα ζώα είναι πλάσματα που έχουν το δικαίωμα να ζήσουν για αυτό χρειάζονται την φροντίδα και την προστασία μας.

Η παροχή βοήθειας στα αδέσποτα δεν δείχνει μόνο τη φιλοζωία και τα αγνά αισθήματα αλλά προβάλλει και το πολιτιστικό επίπεδο κάθε περιοχής. Είναι θέμα παιδείας και πολιτισμού η συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα. Η έλλειψη ευαισθησίας απέναντι στα αδέσποτα ζώα χαρακτηρίζει την ελληνική κοινωνία με σύμμαχο την κρατική αδράνεια που συνάδει στην δημιουργία ενός αδέσποτου κόσμου.  Ευθύνη τεράστια βέβαια έχουν και οι «ευσυνείδητοι πολίτες» που με δική τους υπαιτιότητα εμφανίζονται τα αδέσποτα στους δρόμους, αφού με ανευθυνότητα τα εγκαταλείπουν.

Επιβάλλεται να γίνεται σωστή ενημέρωση με κάθε μέσο, ώστε να αφυπνιστούν οι συνειδήσεις όλων μας στο ηθικό χρέος που έχουμε απέναντι σε κάθε μορφή ζωής και να τιμωρούνται αυστηρότατα όσοι κακοποιούν και σκοτώνουν τα ζώα.

 Ειρήνη Σπηλιωτοπούλου

Χρήστος Πετρίδης

DSC_0306

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

κύριος Ιωαννίδης