Αίτημα σύγκλησης δημοτικού συμβουλίου για την μονάδα επεξεργασίας βιομηχανικών αποβλήτων στον Αυλώνα

Αίτημα άμεσης σύγκλησης του δημοτικού συμβουλίου Ωρωπού αλλά και του τοπικού συμβουλίου Αυλώνα  με θέμα την μονάδα επεξεργασίας βιομηχανικών λυμάτων η οποία πρόκειται να εγκατασταθεί στην περιοχή του Αυλώνα κατέθεσαν το πρωί της Πέμπτης οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Μιχάλης Χασιώτης και Βασίλης Γεωργόπουλος. Το θέμα έγινε γνωστό όταν η διοίκηση Γιασημάκη επιδίωξε να γνωμοδοτήσει υπέρ της έκδοσης άδειας εισόδου-εξόδου οχημάτων στην υπό κατασκευή εγκατάσταση κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής ποιότητας ζωής την προηγούμενη Τρίτη.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης απαιτούν την πλήρη ενημέρωση τόσο των δημοτικών συμβούλων αλλά και των δημοτών. Αναλυτικότερα:

«Προς: Δήμαρχο Ωρωπού κ. Γεώργιο Γιασημάκη, πρόεδρο ΔΣ κ. Γεώργιο Αρμυριώτη, Πρόεδρο ΔΚ Αυλώνα κ. Ευτέρπη Κρέμου

Κοινοποίηση: Δημοτικούς Συμβούλους, Τοπικούς Συμβούλους

Αρ. Πρωτοκόλλου: 6926/15.4.2021

Κύριε Δήμαρχε,

κ.κ. Πρόεδροι,

Την Τρίτη 13/4/2021 συνεδρίασε για πρώτη φορά το 2021 η επιτροπή ποιότητας ζωής.

Μεταξύ άλλων, εισηγηθήκατε ως δημοτική αρχή την λήψη απόφαση για το παρακάτω θέμα:

«Γνωμοδότηση για έγκριση εισόδου-εξόδου οχημάτων σε Μονάδα διαλογής, μεταφόρτωσης, επεξεργασίας, αξιοποίησης, βιομηχανικών στερεών αποβλήτων που βρίσκεται σε εκτός σχεδίου πόλεως περιοχή και εκτός οικισμού, εντός περιοχής (Α) του Π.Δ. 5/13.12.1979 στην περιοχή “ΜΠΑΘΕΖΑ” της ΔΕ Αυλώνα του Δήμου Ωρωπού, της εταιρείας «ΚΑΤΑΡΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ».

Μάλιστα στην εισήγηση αναφέρεται ότι «…η παρούσα (σ.σ. έγκριση) δεν αποτελεί άδεια ίδρυσης και λειτουργίας της επιχείρησης και δεν απαλλάσσει τον ενδιαφερόμενο από την υποχρέωση έκδοσης άλλων προβλεπόμενων εγκρίσεων ή άδειων…».

Γίνεται αντιληπτό ότι πρόκειται για μια νέα βιομηχανική μονάδα η οποία έρχεται να προστεθεί στην ήδη επιβαρυμένη περιοχή του Αυλώνα και η οποία λόγω του αντικειμένου λειτουργίας της μόνο κινδύνους εγκυμονεί για την υγεία της ζωής των κατοίκων, των εργαζομένων αλλά και του περιβάλλοντος.

Τελικά αναβάλλατε την συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος και την μεταθέσατε για την επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής ποιότητας ζωής.

Σας θυμίζουμε ότι  σε αντίθεση με όλες τις άλλες δημοτικές παρατάξεις η Λαϊκή Συσπείρωση, λόγο της κείμενης νομοθεσίας, έχει αποκλειστεί από την επιτροπή ποιότητας ζωής.

Απαιτούμε την άμεση σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου για την ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων αλλά και των δημοτών μας.

Αντίστοιχα απαιτούμε την σύγκληση του τοπικού συμβουλίου Αυλώνα.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι,

Μιχάλης Χασιώτης

Βασίλης Γεωργόπουλος».

Απρίλιος 2021,

Το γραφείο τύπου

www.lsoropou.wordpress.com

Facebook