Νέα κακοκαιρία με χιόνια και στην Αττική: Πέφτει 10 βαθμούς η θερμοκρασία-Χιονίζει από το πρωί σε πολλές περιοχές

Καιρός: Χιόνια ακόμη και στην Αττική, πού θα έχουμε καταιγίδες σήμερα – Νέοι χάρτες του meteo

Συνεχίζεται η κακοκαιρία και σήμερα καθώς, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, βροχοπτώσεις αναμένονται για το υπόλοιπο της μέρας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές.

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, στο Ιόνιο καθώς και στις παράκτιες περιοχές τους, στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη. Τα φαινόμενα προς το βράδυ θα περιοριστούν κατά κύριο λόγο στα νότια και ανατολικά ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Νέα κακοκαιρία με χιόνια και στην Αττική: Πέφτει 10 βαθμούς η θερμοκρασία - Χιονίζει από το πρωί σε πολλές περιοχές

Ενισχυμένοι θα είναι οι βόρειοι άνεμοι στα πελάγη, φτάνοντας πρόσκαιρα κατά τόπους τα 8 μποφόρ και τα 6 μποφόρ στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση στα ανατολικά ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της, οι οποίες κατά τόπους αναμένεται να είναι κατά 6 έως 10 βαθμούς χαμηλότερες από αυτές της Δευτέρας.

χάρτες καιρός

Χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλονίκης: Το έστρωσε σε Ωραιόκαστρο, Χορτιάτη και Πανόραμα

Με χιόνια “ξύπνησαν” οι κάτοικοι στα ορεινά της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο δήμο Ωραιοκάστρου.

Το χιόνι άρχισε να πέφτει νωρίς το πρωί σε ορεινές περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη χιόνι

Ασθενής είναι η χιονόπτωση σε Ωραιόκαστρο, Χορτιάτη, Πανόραμα, Νεοχωρούδα και άλλες περιοχές έξω από την πόλη, όπως αναφέρει το thestival.gr.

θεσσαλονίκη χιόνι

Αν και βρισκόμαστε στα τέλη Μαρτίου οι θερμοκρασίες που επικρατούν είναι ιδιαίτερα χαμηλές. Στο Ωραιόκαστρο η θερμοκρασία φτάνει τους 4 βαθμούς Κελσίου και τους 2 βαθμούς στον Χορτιάτη.

Καλλιάνος: Σε αυτές της περιοχές της Αττικής θα χιονίσει την 25η Μαρτίου

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος προβλέπει χιόνια ανήμερα της 25ης Μαρτίου στα βόρεια του Νομού Αττικής.

Σε ανάρτησή του αναφέρει:

Την Πέμπτη το πρωί (ανήμερα της 25ης Μαρτίου) υπάρχει μια πιθανότητα να χιονίσει από τα βόρεια προάστια της Αττικής και βορειότερα-βορειοδυτικότερα και βορειοανατολικότερα γεωγραφικά στο νομό.

Αυτή την ώρα, το εκτιμώμενο υψόμετρο πάνω από το οποίο θα εκδηλώνονται πρόσκαιρες χιονοπτώσεις την Πέμπτη το πρωί, είναι περίπου τα 300-350 μέτρα.

Θα το θεωρήσω μεγάλη έκπληξη οι χιονοπτώσεις να κατέβουν χαμηλότερα υψομετρικά, ενώ λόγω του ότι μετά το πρωινό οι θερμοκρασίες θα ανέβουν κάπως εύκολα, οι όποιες χιονοπτώσεις θα περιοριστούν σχετικά γρήγορα στα γύρω ορεινά και ημιορεινά.

Αν με ρωτάτε αν θα χιονίσει για παράδειγμα στην Κηφισιά ή και λίγο χαμηλότερα το πρωί της Πέμπτης, θα σας απαντήσω ότι φαίνεται να είναι οριακό.

Πιο πιθανό είναι να χιονίσει για παράδειγμα σε περιοχές όπως:

  • ο Άγιος Στέφανος,
  • οι Θρακομακεδόνες,
  • η Άνοιξη,
  • τα Βίλια,
  • η Εκάλη,
  • οι Αφίδνες,
  • η Μαλακάσα,
  • ο Αυλώνας, ίσως και η Φυλή,
  • ο Βαρνάβας,
  • η Ιπποκράτειος πολιτεία,
  • το Γραμματικό,
  • ψηλά στην πόλη της Πεντέλης,
  • η Δροσιά,
  • ο Διόνυσος,
  • η Σταμάτα κτλπ.

Στους νομούς Βοιωτίας και Φθιώτιδας οι χιονοπτώσεις θα κατέβουν ακόμη χαμηλότερα υψομετρικά ενώ στην Εύβοια, όπως και στην βόρεια Αττική, οι χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται το πρωί της Πέμπτης πάνω από τα 300-350 περίπου μέτρα.

ΥΓ : Όλα αυτά ισχύουν αν δεν αλλάξει κάτι στα επόμενα τρεξίματα των προγνωστικών μοντέλων.

Χιονίζει και στη Φθιώτιδα

Aσθενής χιονόπτωση και χαμηλές θερμοκρασίες σημειώνονται από το πρωί στους δύο ορεινούς οδικούς άξονες της Φθιώτιδας, Λαμίας – Δομοκού και Λαμίας – Καρπενησίου.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, προς Δομοκό η χιονόπτωση ξεκινά από το 12ο χιλιόμετρο και μέχρι τις κατηφόρες της Αγίας Αικατερίνης, χωρίς προβλήματα στο οδικό δίκτυο. Ασθενής χιονόπτωση σημειώνεται πάνω από τον Άγιο Γεώργιο και μέχρι το τούνελ στο κομμάτι της Ράχης του δρόμου Λαμίας – Καρπενησίου.

Λαμία χιόνια
Χιόνι
Χιόνι
Χιόνι

Μηχανήματα της Περιφέρειας κρατούν τους δρόμους ανοιχτούς και βρίσκονται σε επιφυλακή στον Μπράλο. Χιονόπτωση σημειώνεται και στα ορεινά χωριά του Δήμου Λαμιέων μέχρι Καλοσκοπή αλλά και από την πλευρά του Επταλόφου.

Χιόνι πέφτει και στα ορεινά χωριά του Δήμου Μακρακώμης.

thetoc.gr