Οφείλουμε να αλλάξουμε την πορεία του Ωρωπού μας

του Δημήτρη Κιούση

Όλοι εύκολα μπορούμε να κάνουμε την στενάχωρη διαπίστωση ότι ο τόπος που αγαπάμε και ζούμε με τις οικογένειές μας, ο Δήμος Ωρωπού, δυστυχώς, ζει με χρόνια και άλυτα προβλήματα, τα οποία όχι μόνο φρενάρουν την ανάπτυξή του, αλλά ακόμη, αν και είναι δώρο Θεού η ομορφιά και η θέση του, φτωχαίνει καθημερινά από τις προοπτικές που έχει να αλλάξει την τύχη του!

Αυτή η διαπίστωση είναι και η γεννεσιουργός αιτία της στασιμότητας που επικρατεί, η οποία με την οικονομική κρίση των τελευταίων ετών, δίνει χώρο στην απόγνωση επαγγελματιών, εργαζομένων και εν γένει σε ολόκληρη την κοινωνία του.

Ο Ωρωπός, φαίνεται ότι δεν αγαπήθηκε όσο έπρεπε και άξιζε από συνδημότες μας, που πήραν την εντολή να οδηγήσουν την τύχη του. Ή και αν αγαπήθηκε, στερήθηκε προσπαθειών ικανών να βρουν διέξοδο στα αδιέξοδά του.

Σήμερα λοιπόν, μπορούμε να μιλάμε στενάχωρα, για έναν Ωρωπό ξεχασμένο από κάθε κυβερνητική φροντίδα με αρκετή υπαιτιότητα δική μας, με ληστρικά διόδια εντός των ορίων του, με πολύ ορατή την πιθανότητα να γίνει σκουπιδότοπος της Αττικής, με τοξικά που σκοτώνουν την ζωή στο υπέδαφός του, χωρίς καμία ενέργεια για την απομάκρυνσή τους, με έναν Ασωπό που παρά τις συχνές κυβερνητικές εξαγγελίες εξακολουθεί και ρυπαίνει! Μπορούμε να μιλάμε επίσης στενάχωρα, για μια ομορφιά που δεν αξιοποιείται σε καμία μορφή της, για ανύπαρκο σχεδιασμό, για άφαντο όραμα και για επιδερμική κοινωνική μέριμνα.

Σε αυτόν τον Ωρωπό που αγαπάμε, όσοι είμαστε ευαισθητοποιημένοι στα κοινά και αληθινά νοιαζόμαστε για την επόμενη μέρα του, οφείλουμε και είναι υποχρέωσή μας, απέναντι πρώτα-πρώτα στα παιδιά μας, να αλλάξουμε την πορεία του!

Αυτός είναι ο δικός μου στόχος και προσπαθώ να συμβάλω στο να υπάρξει αυτή η προσπάθεια. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι έχω οριοθετήσει την συμμετοχή μου, η οποία, όπως άλλωστε όλων μας, εξαρτάται και από τα προσωπικά και επαγγελματικά μας προβλήματα και μάλιστα σε εξαιρετικά δύσκολες εποχές.

Ο καθένας λοιπόν από το μετερίζι που τελικά θα επιλέξει, όποιο και αν είναι αυτό, είτε του απλού δημότη που συμβάλει στην εντολή μέσω μιας ψήφου, είτε από οποιαδήποτε δημοτική ή πολιτική θέση βρεθεί και ανάλογα πάντα με τις δυνατότητες που διαθέτει, είναι απαραίτητο να δώσει το στίγμα του.

Ένα στίμα σε έναν μονόδρομο που λέγεται συλλογικότητα στον αγώνα αυτόν! Είναι αναγκαίο δηλαδή, όλοι μαζί, να στηρίξουμε μια τέτοια προσπάθεια, από όποιον αναλάβει την ευθύνη της, με συμμέτοχη, πάντα και απαραίτητα, ολόκληρη την κοινωνία του Δήμου μας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΙΟΥΣΗΣ