Ο Β. Περγάλιας ανακοίνωσε το συνδυασμό του “Εμείς η Κοινωνία”

Τους υποψηφίους του συνδυασμού του «Εμείς η Κοινωνία» ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Βασίλης Περγάλιας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 6ης Μαρτίου, στον Ναυτικό Όμιλο Δηλεσίου.

Ο κ. Β. Περγάλιας παρουσίασε τους συνεργάτες του, παλαιούς και νέους, που θα συνθέσουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού, στις  επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο Δήμαρχος Τανάγρας έκανε αναδρομή, πέντε χρόνια πριν την δημιουργία του συνδυασμού «Εμείς η Κοινωνία» και αναφέρθηκε στην πιο «σοβαρή κουβέντα» -όπως την χαρακτήρισε- που εμπλούτισε την πολιτική του σκέψη και διαδρομή με σοφία: «Κοίταξε το μειονέκτημά σου να το κάνεις πλεονέκτημα». Τα λόγια αυτά του είχε πει ο καλός του φίλος και πρώην Δήμαρχος Ωρωπίων κ. Σπύρος Μέξης.

«Αυτά τα λόγια είχαν ήδη σπείρει μέσα μου την πρόκληση, να  αναδείξουμε τον Δήμο Τανάγρας, τον τόπο μας, την κοινωνία μας, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και μετατρέποντας τα μειονεκτήματα σε ευκαιρίες για ανάπτυξη και πρόοδο. Περπατούσα μαζί με την κόρη μου, όταν εκείνη σταμάτησε και είπε την φράση “Δώστε δύναμη στην δύναμή μας”. Είχαμε ήδη βρει το μότο μας για τα επόμενα χρόνια.»

Ο Δήμαρχος Τανάγρας συνέχισε, ευχαριστώντας όλον τον κόσμο που πριν πέντε χρόνια τίμησε τον ίδιο και τον συνδυασμό του, δίνοντας στο ψηφοδέλτιο «Εμείς η Κοινωνία» ένα εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό προτίμησης (περίπου 70%).

Ο κ. Β. Περγάλιας τόνισε ότι έλαβε την αυτοδιοικητική σκυτάλη από τον προηγούμενο Δήμαρχο, ο οποίος επί σειρά ετών προσέφερε στον τόπο το καλύτερο δυνατό.

«Με σεβασμό στο Δήμο που παραλάβαμε, βάλαμε το δικό μας λιθάρι. Σχεδιάσαμε ανά τομέα (κοινωνική πολιτική, τεχνικά έργα, αθλητισμός, πολιτισμός, παιδεία) και ανά δημοτική ενότητα τα έργα μας, με γνώμονα την ισόρροπη ανάπτυξη του Δήμου και αξιοποιώντας στο έπακρο τα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως το πρόγραμμα «Φιλόδημος», στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης».

Ο κ. Β. Περγάλιας ανέφερε ότι η επιλογή του Δηλεσίου για την παρουσίαση του νέου εκλογικού συνδυασμού δεν είναι τυχαία αλλά συμβολική. Το Δήλεσι, μετά από δεκαετείς αγώνες, απέκτησε αυτοδιοικητική οντότητα. Ο Δήμαρχος εξέφρασε την χαρά του γιατί, επί των ημερών του, το Δήλεσι δικαιώθηκε ως η πέμπτη δημοτική ενότητα του Δήμου Τανάγρας. Τόνισε δε πως για αυτήν την κατάκτηση συμπορεύτηκαν όλοι μαζί: συμπολίτευση, αντιπολίτευση, ενεργοί πολίτες, σύλλογοι και φορείς του Δηλεσίου.

Ακολούθησε η ενδεικτική αναφορά στα έργα, που η υπάρχουσα δημοτική αρχή προώθησε και υλοποίησε σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

Ο Δήμαρχος υποστήριξε ότι αυτά τα έργα, καθώς και άλλα που βρίσκονται σε εξέλιξη, ακολουθούν την αναπτυξιακή δυναμική κάθε περιοχής του Δήμου Τανάγρας.  Εξέφρασε δε την ικανοποίησή του γιατί μέσα από την συνεργασία των υπηρεσιών και την υποστήριξη της κοινωνίας, πολλές παρεμβάσεις έγιναν σε σύντομο χρόνο, υπερβαίνοντας οποιαδήποτε γραφειοκρατικά κωλύματα και κυρίως υπερβαίνοντας τα ασφυκτικά πλαίσια, μέσα στα οποία καλείται να λειτουργήσει, τα τελευταία χρόνια, η τοπική αυτοδιοίκηση της Ελλάδας της οικονομικής κρίσης. Ο κ. Β. Περγάλιας ανέφερε ότι σύντομα θα λάβει ευρεία δημοσιότητα το σύνολο των έργων, ανά Δημοτική Ενότητα.

Η αναφορά του Δημάρχου έκλεισε με το έργο της εξυγίανσης του Ασωπού ποταμού, έργο το οποίο ο κ. Β. Περγάλιας  χαρακτήρισε «αποκορύφωμα» ανάπτυξης, για τον Δήμο Τανάγρας.

«Στις 6/6/2018  πραγματοποιήθηκε στο ανακαινισμένο κλειστό γυμναστήριο Σχηματαρίου  εκδήλωση για το πρόγραμμα εξυγίανσης του περιβάλλοντος, που εκπόνησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης,  παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλου και πλήθους εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου, ανεξαρτήτως κομματικών παρατάξεων. Τότε κάποιοι έσπευσαν να μας κατηγορήσουν για διοργάνωση φιέστας. Όμως «εμείς η κοινωνία» πιστεύουμε ότι έχουμε την δύναμη να αλλάξουμε την μοίρα μας, να βγούμε από την κακοδαιμονία την οποία –επί σειρά ετών- δημιούργησαν η άναρχη βιομηχανοποίηση του τόπου , η «σιωπή» της Πολιτείας, η πολιτική των προστίμων για τους ρυπαντές  που συνεχίζουν ανενόχλητοι το επικίνδυνο έργο τους.

«Εμείς η κοινωνία» θέλουμε να ανατρέψουμε  το νοσηρό κλίμα και να αποδώσουμε στα παιδιά μας αυτό που δικαιωματικά τους ανήκει: καθαρό περιβάλλον και υγεία. Επίσης, διευκρινίζω –όπως έχω κάνει κατ’επανάληψη σε όλες τις δημόσιες παρουσιάσεις  μου- ότι το πρόγραμμα απορρύπανσης του περιβάλλοντος δεν προβλέπει την δημιουργία ΧΥΤΕΑ και ΧΥΤΒΑ, είτε στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού πάρκου είτε στην ευρύτερη περιφέρεια του Δήμου μας. Δηλώνω ρητά πως στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα θέσω το συγκεκριμένο θέμα, για την λήψη απόφασης περί μη δημιουργίας (σε καμία περίπτωση) ΧΥΤΕΑ και ΧΥΤΒΑ , τόσο στο περιβαλλοντικό πάρκο Οινοφύτων όσο και στον Δήμο Τανάγρας γενικότερα. Με αυτή την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα αποτελέσει καταγραφή πολιτικής δέσμευσης, θα προκαλέσουμε αυτούς που μας κατηγορούν. Και τότε ας σκεφθούν  σοβαρά οι εν λόγω δημαγωγοί  ,αν τα προεκλογικά χτυπήματα, μέσω  συνωμοσιολογικών σεναρίων  βοηθούν την κοινωνία μας, και τον καθένα ξεχωριστά.»

Ο Δήμαρχος ολοκλήρωσε τον λόγο του, αναφέροντας ότι το έργο της Δημοτικής Αρχής έχει πια την δική του ορμή και δυναμική. Την δυναμική αυτή  θα συνεχίσει να υπηρετεί, με υπευθυνότητα, ο συνδυασμός «Εμείς η Κοινωνία».