Ο «Δούρειος Ίππος» του συγγραφέα Κ. Κρομμύδα στον Κάλαμο

 Ο συγγραφέας Κώστας Κρομμύδας την Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, φιλοξενήθηκε στο Πνευματική Κέντρο  Καλάμου, από την Δημοτική Ενότητα Καλάμου, όπου σε μια υπέροχη, ζεστή λιτή  λογοτεχνική βραδιά, παρουσίασε το νέο του βιβλίο «Δούρειος Ίππος» από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ.

Μίλησε για την σχέση του με τους Αγίους Αποστόλους, αλλά και για το νέο του βιβλίο που αναμένεται και αυτό να αγαπηθεί από τους αναγνώστες του. Ταυτόχρονα ήρθε σε επαφή με το κοινό του, άκουσε τις απορίες του, απάντησε στις ερωτήσεις του, αποκαλύπτοντας ότι δεν είναι μόνο ένας καλός μυθοπλάστης, αλλά ότι  είναι και ένας, επίσης, γλυκύς και προσηνής άνθρωπος που ο λόγος του σε κερδίζει και σε καθηλώνει.

Μια αληθινή ιστορία και μάλιστα κατασκοπείας με πρωταγωνίστρια μια γυναίκα, σε μια ευάλωτη περιοχή, μεταξύ  δυο γειτονικών  λαών, μπορεί να μετατραπεί σε μια υπέροχη ιστορία με πολλά μυθοπλαστικά στοιχεία; Μια γυναίκα που εργάζεται στην παρανομία όπου παίζει κορώνα γράμματα τη ζωή της,  μπορεί να έχει και προσωπική ζωή; Μπορεί να εκφράσει μύχιες σκέψεις, να έχει τα δικά της προσωπικά θέλω, τις δικές της ανησυχίες, τη δική της  ερωτική ζωή;

Στα χέρια του συντοπίτη μας Κώστα Κρομμύδα, προφανώς, και μπορεί.  Γιατί ο Κώστας Κορμμύδας έχει αποδείξει ότι στα χέρια του η πέννα μπορεί να δημιουργήσει εξαιρετικές ιστορίες. Απλά  χρειάζεται μόνο η αιτίαση, η πρώτη ύλη για να σμιλέψει την ιστορία του και να την μεταφέρει στους αναγνώστες. Με τρόπο απλό, καθαρό, γλαφυρό, πειστικό.

Κάπως έτσι γεννήθηκε το βιβλίο του «Δούρειος Ιππος» από έναν σχετικά νέο «εργάτη» της γραφής, ο οποίος από τα ορεινά της Καλαμπάκας Τρικάλων, βρέθηκε στην Αθήνα για να σπουδάσει ηθοποιός και τελικά κατέληξε στους Αγίους Αποστόλους Καλάμου, χάρις στην Μαρίνα του, την επίσης συγγραφέα Μαρίνα Γιώτη και σύντροφο της ζωής του.  Δημιούργησε εκεί, στο σπίτι των παππούδων της συζύγου του,  το δικό του ορμητήριο  συγγραφικής τέχνης. Εκεί όπου περνάει ένα μεγάλο μέρος της συγγραφικής του καθημερινότητας. Ίσως και της έμπνευσής του.

Τον συγγραφέα προλόγισε και καλωσόρισε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Καλάμου και Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Παναγιώτης Κιούσης, ενώ παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι Ανδρέας Γαζβινιάν και Χρήστος Τρομπούκης, ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Άγγελος Καλύβας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χρ. Σαμπάνης και Χρ. Μίχας, οι Τοπικοί Σύμβουλοι Αυλώνα  Θ. Μακροδημήτρης και Καλάμου Μ. Μίχα, καθώς και αρκετοί βιβλιόφιλοι.