Ο Πάπας Φραγκίσκος σε αναπηρικό αμαξίδιο

Με δυσκολία περπατάει ο Πάπας Φραγκίσκος εξαιτίας δυνατού πόνου που έχει στο γόνατο και αυτό τον έχει καθηλώσει σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Για πρώτη φορά μάλιστα σήμερα, ο Πάπας Φραγκίσκος χρησιμοποίησε αναπηρικό αμαξίδιο για πρώτη φορά δημοσίως. Σε συνάντηση που είχε με μια ομάδα από μοναχές σε αίθουσα ακροατηρίου του Βατικανού, ο Φραγκίσκος οδηγήθηκε στην θέση του με το αμαξίδιο, το οποίο έσπρωχναν βοηθοί του.

Ο 85χρονος Ποντίφικας υποχρεώθηκε πολλές φορές τον περασμένο μήνα να ακυρώσει υποχρεώσεις του εξαιτίας του πόνου στο δεξί του γόνατο.

Αρκετές φορές στη διάρκεια του Πάσχα τον περασμένο μήνα ο πάπας παρέστη αλλά δεν τέλεσε λειτουργίες στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου.

Σε κάθε περίπτωση όριζε έναν αρχιεπίσκοπο ή καρδινάλιο για να τελέσει την λειτουργία, την οποία ο ίδιος παρακολουθούσε καθισμένος, ενώ εκφώνησε το κήρυγμά του επίσης καθισμένος.

Όπως ο ίδιος έχει πει, οι γιατροί τον έχουν ενημερώσει ότι θα του χορηγούν μια ένεση για να βοηθήσουν την κίνηση των συνδέσμων του. Δεν είναι όμως σαφές αν έχει ξεκινήσει αυτή η θεραπεία.

newsit.gr