Συνάντηση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Τροφίμων Δ. Σταμενίτη με τους Βουλευτές Βοιωτίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα 25 Οκτωβρίου 2023, όλοι οι Βουλευτές Βοιωτίας, η κυρία Γ. Πούλου, ο κύριος Γ. Μουλκιώτης και εγώ είχαμε από κοινού συνάντηση με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κύριο Διονύσιο Σταμενίτη.

Θέσαμε στον κύριο Υφυπουργό 3 προβλήματα που απασχολούν ιδιαίτερα τον αγροτικό κόσμο του νομού μας την χρονική αυτή περίοδο: την μείωση του πλαφόν παράδοσης βάμβακος για την λήψη της συνδεδεμένης επιδότησης βάμβακος 2023 (ελάχιστη στρεμματική απόδοση), τις καταστροφές στις αμπελουργικές παραγωγές αλλά και τις παραγωγές κρεμμυδιών και πατάτας από τον περονόσπορο και τέλος, την ακαρπία των ελαιοδένδρων.

Ο κύριος Υφυπουργός μας ενημέρωσε για την δεδομένη πρόθεση του Υπουργείου για μείωση του πλαφόν παράδοσης βάμβακος σύμφωνα και με την πρόταση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος, το δε ποσοστό της μείωσης θα καθορισθεί το επόμενο χρονικό διάστημα, αφού συνεκτιμηθούν και οι μέχρι τώρα στρεμματικές αποδόσεις βάσει των παραδόσεων στα Εκκοκκιστήρια Βάμβακος.

Για τις αποζημιώσεις των αμπελουργών υπήρξε επίσης δέσμευση του κυρίου Υφυπουργού, με βασική προτεραιότητα τα οινοποιήσιμα και βρώσιμα αμπέλια. Για τις παραγωγές κρεμμυδιών και πατάτας ζήτησε να του αποσταλούν εκθέσεις καταγραφής ζημιών από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας, το οποίο και θα γίνει με δική μας μέριμνα.

Τέλος και αναφορικά με την μειωμένη ελαιοπαραγωγή, ο κύριος Υφυπουργός επιφυλάχθηκε να απαντήσει εν όψει και των αποτελεσμάτων της συνόδου των Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το συγκεκριμένο θέμα.

Οι Βουλευτές της Βοιωτίας θα συνεχίσουμε την κοινή προσπάθεια σε όσα θέματα απασχολούν και βαρύνουν κάθε τομέα και κλάδο της περιοχής μας, ώστε να επιτυγχάνουμε το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.

Με εκτίμηση,

Λευτέρης Ν. Κτιστάκης

Βουλευτής Βοιωτίας, Ν.Δ.