Υπερψηφίστηκε ο απολογισμός και ο ισολογισμός χρήσης 2015 του Δήμου Τανάγρας

Ψηφίστηκε, σήμερα, Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου, κατά πλειοψηφία, ο απολογισμός και ο  ισολογισμός οικονομικού έτους  2015, του Καλλικρατικού  Δήμου Τανάγρας από το Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς ουσιαστικές παρατηρήσεις από τα μέλη του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία  προϋπολογισθέντα ήταν 29.515.035,72 ευρώ, βεβαιωθέντα 25.898.658,42 ευρώ εισπραχθέντα 21.776.275,29 και εισπρακτέα 4.122.383,13. Πρόκειται για ένα απόλυτα ισορροπημένο απολογισμό-ισολογισμό ο οποίος επετεύχθη από την Δημοτική Αρχή σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Β. Περγάλιας, κλήθηκε να δώσει διευκρινίσεις στις παρατηρήσεις-απορίες των Δημοτικών Συμβούλων οι οποίοι πάντως εξήραν το έργο της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου, κάτι το οποίο επεσήμανε και ο ορκωτός ελεγκτής κ. Αναγνώστου, κάνοντας λόγο για μια από της πιο οργανωμένες υπηρεσίες δήμων.

Οι δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Αντ. Κανέλλος, Λ. Μαυράκης, Λ. Κακάλια και η κα Ευγ. Στρατή-Πινήτα  καταψήφισαν τον απολογισμό – ισολογισμό χρήσης 2015 υποστηρίζοντας ότι είναι καθαρά διαχειριστικός και δεν έχει στοιχεία αναπτυξιακά.

Ο κ. Περγαλιάς υποστήριξε ότι ο Δήμος καταβάλει τεράστιες προσπάθειες σε μια περίοδο όπου η χώρα βρίσκεται σε βαθιά οικονομική κρίση και η αναζήτηση πόρων είναι εξαιρετικά δύσκολη. Εν τούτοις γίνεται έργο προς όφελος των πολιτών. Κι ευχήθηκε να βρεθούν πόροι για να προχωρήσουν μεγάλα αναπτυξιακά έργα. Ενώ ανέφερε ότι ο δήμος προχωράει στην καταγραφή της ακίνητης περιουσίας του για την περιοχή του Σχηματαρίου και της Τανάγρας όπου σήμερα δεν υπάρχει Κτηματολόγιο.