ΛΑΙΚΗ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ-ΩΡΩΠΟΥ 1

100 € η ΛΕΙΑ του δήμου Ωρωπού για κάθε διέλευση από τα ΔΙΟΔΙΑ

 

Έχουν περάσει μερικοί μήνες όπου Δημοτική Αρχή και «αντιπολίτευση» (Γιασημάκης κλπ) υποδέχτηκαν σε κομματική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στον Ωρωπό, μετά «βαΐων και κλάδων», τον Υπουργό Υποδομών κο Σπρίτζη, και μαζί έστησαν φιέστα ότι τα διόδια τελείωσαν, όπως και οι διώξεις για αυτούς που δεν πλήρωναν.

Σήμερα οι δημότες καλούνται να παραδώσουν άδεια, δίπλωμα  οδήγησης και να καταβάλουν διοικητικά πρόστιμα ύψους 100 € (!!!) ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ως παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. για κάθε διέλευση από τα διόδια των Αφιδνών, με τεκμήριο φωτογραφίες που έχουν ληφθεί από τις κάμερες των διοδίων. Αυτό σημαίνει ότι στην συνέχεια η ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. θα αξιώνει το 20πλάσιο του αντιτίμου για κάθε διέλευση.

Τεράστια ευθύνη έχει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που λειτουργεί ως ντίλερ για τους εργολάβους των δρόμων.

Τεράστια είναι η ευθύνη της περιφερειακής αρχής της κας Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ), η οποία προεκλογικά έλεγε ψέματα ότι θα καταργήσει τα διόδια και σήμερα κωφεύει.

Τεράστια ευθύνη έχει η Δημοτική αρχή και «αντιπολίτευση» (Γιασημάκης κλπ), οι οποίοι ψήφισαν στο δημοτικό συμβούλιο υπέρ της παραμονής των διοδίων στην περιοχή μας, δίνοντας αέρα στα πανιά σε εργολάβους και κυβέρνηση να εντείνουν τις διώξεις, να λειτουργεί ο δήμος ως εισπρακτικός μηχανισμός με αντάλλαγμα μερίδιο από την λεία των διοδίων.

Έχουν τεράστιες ευθύνες και οι διάφορες «επιτροπές αγώνα κατοίκων», που άλλοτε αυτοαποκαλούνται «ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΟΠ» και «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», άλλοτε εμφανίζονται ως «ΦΟΡΕΙΣ», όλοι τους στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιοι του, καθώς όχι μόνο έλεγαν ψέματα ότι θα καλύψουν – μαζί με τους δημάρχους – νομικά αυτούς που διώκονται, αλλά και ότι δεν  θα υπάρξουν συνέπειες. Ανάμεσα σε αυτούς αναδείχτηκαν «ηγετικά στελέχη» του «αγώνα», τα οποία σήμερα είναι διορισμένα στα κυβερνητικά Υπουργεία και θητεύουν σε θέσεις κλειδιά στην περιφέρεια Αττικής.

Απαιτούμε να σταματήσουν να καταλογίζονται πρόστιμα σε αυτούς που δεν πλήρωσαν διόδια, ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ.

Οι δρόμοι είναι κοινωνικό αγαθό, το οποίο εμείς το έχουμε πληρώσει και πρέπει να το απολαμβάνουμε δωρεάν.

Οκτώβριος 2018,

Το γραφείο τύπου

www.lsoropou.wordpress.com